29. sraz Renault Clubu Česká republika 21.9. - 23.9.2012

Sraz v Jičíně

Vážení příznivci automobilů Renault

Dovolte abychom Vám touto cestou oznámili že ve dnech 21.-23.9.2012 (Pá,So,Ne) se uskuteční 29. sraz všech členů a příznivců Renault clubu a automobilů Renault vůbec. Sraz se bude konat tentokrát v Jičíně, v autokempinku Rumcajs, který je pro nás v tomto termínu rezervován. Kemp se nachází přibližně 90km od Prahy a 200km od Brna.

Nejprve krátký úvod pro ty, co s námi pojedou poprvé

Na našich srazech se scházejí lidé, kteří mají rádi auta naší značky - příslušníci rodu Homo Renaultis. Je jedno, jestli mají auto nové či staré, nablýskané či zašlé, silné nebo úsporné, tuningový skvost nebo veterána. Dovedeme ocenit každou z uvedených kategorií. Ještě více nám ale záleží na tom, abyste se všichni dobře bavili. Vítáni jsou jak jednotlivci tak páry, mladí i dlouho dospělí a samozřejmě i rodiny s dětmi, protože i pro ně máme přichystaný program, takže vaši Manku a Cipíska nemusíte nechat doma :-) 

...a něco pro ty, kteří s námi jedou po x-té

při uplynulých srazech jste si s námi vyzkoušeli lecos, třeba jak se jezdí s motorizovaným nákupním vozíkem, vyzkoušeli jste si, jaké to je když při jízdě zahneš doleva a jedeš doprava, lezli jste s námi i do nějaké té jeskyně, vyzkoušeli jste si simulátor opice, taky jak se jezdí zručka poslepu, ale především (a v to pevně doufám) jste si s námi vždy užili spoustu srandy a pohody. Vždycky si na vás připravíme nějakou tu kulišárnu a na další sraz vymýšlíme zase další ptákoviny.

Jak to tedy na 29. sraze Renault Clubu bude?

Po slavnostním zahájení srazu a rozpravě vás čeká noční orienťák. Což je jedna z našich oblíbených kratochvílí, správně se jí říká orientační závod. Mohou ho jet úplně všichni, tedy i ti, kdo nikdy žádný podobný závod nejeli. Jezdí se podle pravidel silničního provozu, podle itineráře, který vám říká, kudy máte jet a kudy ne a podle mapy. Nutností je mít s sebou tužku a může se hodit i baterka.

Dopoledne si budeme hrát

V sobotu ráno, zahájíme rozpravou, po které vypuknou jízdy zručnosti a pro děti je připraven zábavní program plný her. Dospělí si budou hrát se svými auty, kdy soutěžící poznají s jakou přesností zvládají ovládání vozu, přihlížející pak obdivují dovednosti těch lepších a baví se nešikovností těch horších. Po nich Vás čeká oběd a po něm spanilá jízda nekonečné řady Renaultů.

Odpoledne nás čeká výlet

 Po několika letech se na program srazu vrátí Čumjízda v původní podobě, je to tradičně oddychová záležitost, kde se může zapojit celá rodina. Nejde totiž o orientaci protože projet danou trasu dle mapy zvládne snad každý. Úkolem je najít cestou objekty na přiložených fotografiích a zapsat si co na nich je a kde se objekt nachází. Soutěž je trochu náročnější na pozornost a na spolupráci mezi řidičem a spolujezdcem. Pro rodiny s dětmi pak má to kouzlo, že i děti se mohou zapojit, členové posádky se často trumfují kdo našel více obrázků a za kolik bodů. V cíli Čumjízdy je možné absolvovat výšlap na hrad. 

Orienťák taky bude

V cíli obdržíte další jízdní výkaz a hurá do další akce (to samozřejmě neznamená, že jsou soutěže povinné. Kdo chce, soutěží, kdo nechce může debatovat, debužírovat, bavit se). Další akcí je legendární orienťák. Tentokrát nebudeme hledat bod G, zato jiných bodů bude na trase dost, zabloudit nebude problém, ale záchytné body vám pomohou najít správnou trasu a pokračovat v závodě dál. Závod je tentokrát kratší, ale nepatrně těžší než na jaře či v pátek, takže do kempu si jistě přivezete i nějaké ty body trestné :o)

Co s načatým večerem

Večer bude již poměrně tradičně ve znamení volné zábavy. Účastníci se horlivě věnují pokecu, sdělování dojmů, plnění žaludku a chlazení vyprahlého hrdla. Pro ty co rádi grilují bude opět připraven gril. 

Neděle - vítězové a veteráni

V neděli kolem poledního, až se zotavíme z náročného večera, noci, nebo někteří rána, vypukne vyhlášení vítězů a předávání cen.

Na nedělní odpoledne pak máme připravenu veteránskou testaci pro naše veteránisty. Zájemci o testaci, nechť se před srazem ohlásí, nejlépe telefonicky nebo e-mailem.

Program:

pátek:

příjezd a ubytování, seznámení s programem srazu

20:00 slavnostní zahájení srazu a rozprava

21:00 start orientačního závodu

sobota:

8:00 snídaně

9:00 zahájení soutěžního dne

10:00 první jízda zručnosti a soutěž pro děti

12:00 oběd

13:00 spanilá jízda

14:30 Čumjízda, po dojezdu Orienťák

??:00 po dojezdu do cíle: pití, povídání

neděle:

ráno, jak kdo vstane po náročné noci

12:00 vyhlášení výsledků a předání cen poskytnutých našimi partnery

14:00 klubová veteránská testace



změna programu vyhrazena

Ubytování a stravování

To nejdůležitější nakonec. Na začátku jsem psal, že máme rezervovaný pro naše potřeby kemp. Platí to obecně pro celou naši akci. Rezervaci ubytování si musíte ale každý provést sám, a to u správce kempu na tel čísle: 725 299 990 email: kemprumcajs@seznam.cz  Dobře Vám radím, dlouho s tím neotálejte. Stravování - v přilehlé restauraci probíhá v sobotu jiná akce, proto bude zajištěn po celý sraz dostatek jídla a pití v party stanu přímo na ploše. V sobotu se těšte na luxusní gulášek ;-)

Účastnický poplatek

Účastnický poplatek je stanoven ve výši 240 Kč/auto pro členy klubu a 390 Kč/auto pro nečleny. Účastníci, kteří přijedou s vozy staršími než 25 let, mají účast na sraze zdarma (jsou zproštěni platby účastnického poplatku). Poplatek se bude vybírat v místě konání a zahrnuje možnost účastnit se všech soutěží a losování. Výsledky soutěží se započítávají do ročního hodnocení Mistr Renault. Účastníkům doporučujeme příjezd v pátek odpoledne.

Těšíme se na Vás
Partnery srazu jsou společnosti Renault ČR a.s., TOTAL Česká republika s.r.o. a další, kteří věnovali do soutěží a tomboly ceny v hodnotě mnoha desítek tisíc korun. Pod tímto odkazem naleznete pravidla pro soutěže pořádané klubem

Diskuse o sraze je zde


Jan Stokuč a Viktor Kazda




Chtěl po vás někdy policicta úplatek?
Ne nikdy
Naznačil, že by chtěl
Ano, ale nedal jsem mu ho
Ano, dal jsem mu ho
Úplatek jsem sám nabídl
Nudíte se? Kupte si medvídka mývala nebo si přijďte popovídat na naše fórum.